MenySolglimt logo

Om Solglimt

Solglimt Väder är en tjänst startad och byggd från grunden av Axel Holmberg. Tanken bakom Solglimt är att samla ihop väderinformation från flera källor på ett ställe, för att slippa kolla diverse olika sidor och applikationer. Solglimt Väder är tänkt att vara en avskalad tjänst som helt enkelt är riktigt bra på att leverera det man vill åt från en vädertjänst, få koll på vädret.

Detta har gjorts genom att använda SMHI, YR och WA som ger enkel tillgång till att kunna hämta det senaste vädret. Ett stort tack riktas till därmed till SMHI, YR och WA som möjliggör att Solglimt kan få det senaste vädret. Solglimt gör i sig inga väderprognoser, utan sammanställer endast vädret från dessa tjänster.

Vid frågor, feedback eller tankar kring Solglimt Väder så hänvisas dessa till fragor@solglimtvader.se.

Prognoser

Väderdata levereras av YR (Meteorologisk institut), SMHI (Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut) och WA (Weather API). Väderdatan är inte modifierad på något vis, utöver för att sammanställa väderdata från de olika tjänsterna. Skiljer sig något från originaldata får man gärna höra av sig så åtgärdas detta snarast möjligt.

Data för tiszoner levereras av GeoNames.org.

App

App Store och logotypen för App Store är varumärken som tillhör Apple Inc.

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google LLC.